Bjergby - Mygdal Lokalhistoriske Forening

Sommerudflugten 2011

Med Lokalhistorisk Forening på sommerudflugt 2011

 

27 personer havde taget imod indbydelsen til at besøge Bangsbomuseet i Frederikshavn. Her tilbragte vi et par spændende og oplysende timer i de flotte udstillinger. Foruden Ellingåskibet, som har sit eget hus, rummer Bangsbomuseet mange andre seværdigheder. Her er en fin udstilling af skibsmotorer, modeller af skibe, som har haft tilknytning til Frederikshavn, samt andet maritimt udstyr. Der findes også en meget flot samling af mange forskellige typer af gamle hestevogne.

 

Men det centrale emne på Bangsbomuseet er efter min mening udstillingen om besættelsestiden, der inden for de seneste år er stærkt fornyet og fremtræder moderne og særdeles pædagogisk i sin opbygning.

 

Som museumsgæst har man også adgang til hovedbygningen i den gamle herregård, Bangsbo. Her er der rig lejlighed til at studere overklassens boligforhold, sådan som de var for 100 – 200 år siden.

Bangsbo Herregård

 

Ikke langt fra Bangsbomuseet ligger Møllehuset, hvortil man kommer via en spadseretur gennem den smukke park. Her nød selskabet en dejlig kop kaffe med tilhørende boller og lagkage og en begyndende bryllupsfest, inden turen atter gik mod Mygdal og Bjergby i den flotte langtursbus.

 

Olaf Nedergaard